+31 (0) 6-27996262

Recreatie tour Lopik

(18-03-2015)

Recreatietoer Lopik op 30 april, bedrijven zetten hun deuren open!

 

 

Kom genieten van het gastvrije leven met de “Recreatietoer Lopik”.
 
Met deze “open deur” bent u van harte welkom om deze dag een prachtige tocht te maken door het polderlandschap en de recreatiebedrijven te bezoeken aan de Lekdijk in Willige - Langerak en langs de Wetering in Cabauw en de linten van Benschop en Polsbroek. Verder kunt u genieten van mooie landweggetjes zoals de Tiendweg en het Kerkepad.

Tijdens deze recreatietoer in Lopik maakt u kennis met zestien deelnemers van de stichting Struinen en Vorsen en hun activiteiten. Herkenbaar aan de groen en oranje tros ballonnen aan de weg.
 
De molen in Cabauw laat zien hoe het water vroeger uit de polder werd gemalen. Het leven van toen in tastbare herinnering is op enkele boerderijen te ontdekken.

De mogelijkheid om streekproducten, zoals kaas en ijs te proeven en kopen, is op die plaatsen waar het ook wordt gemaakt.
 
Kom gezellig een kijkje nemen bij een bed en breakfast, in een hooiberghut of op een camping en ervaar wat zij nog meer te bieden hebben aan hun gasten. Wellicht vindt u het leuk om kennis te maken
met pasgeboren lammetjes en kalfjes op de boerderij, of bent u meer in voor een creatieve stop?
 
Het natuurmuseum in Willige Langerak geeft een blik op de natuur van het Groene Hart. In Polsbroek kunnenkinderen zich uitleven o.a. op het grote springkussen.
Een beklimming van de uitkijktoren is mogelijk in Benschop met uitzicht over het polderlandschap.

Een mooie gelegenheid is er op meerdere plekken om tijdens deze toertocht terwijl u uitrust, te genieten van een pannenkoek, ijsje, koffie met gebak of een lunch.

Op deze manier geven wij een kijkje in onze toeristische keuken. De inspiratie voor een heerlijk weekend of vakantie, er even tussen uit.
 
Kom ons gebied verkennen, rust en unieke natuur met verrassende activiteiten in een gevarieerd landschap van open water, bloemrijke graslanden en duizenden vogels.

Deelnemende bedrijven:
  1. Recreatielandschap Rosenboom
  2. Camping ‘Midden Op ‘t Land’
  3. Gert Lieshout
  4. Landwinkel de Noordzijde
  5. B&B Apud nos Domi
  6. Spel Verhuur Centrale
  7. Guesthouse ‘t Zwaantje
  8. In ‘t Witte Paard
  9. Kooilust
10. Boerderij Kromwijk
11. De Middelste Molen van Cabauw
12. De Wielewaal
13. De Wilgensprong
14. IJsboerderij Luciano
15. Boern Logies ‘’Lekker Buiten’’
16. Camping Wilgenwei

Klik hier om de gehele flyer te bekijken.

Leuk om u te verwelkomen op 30 april!